4 teman spelutvecklare älskar

2021-10-13

Det finns ingen exakt siffra på hur många slots det finns online men det är flera tusen! Många kommer från ledande spelutvecklare som till exempel NetEnt, Microgaming, Yggdrasil och Play´n GO. Ett flertal kommer även från mindre mjukvaruföretag som STHLMGAMING och Gameburger Studios. De försöker hela tiden skapa nya spel med spännande teman, men ganska ofta så ser vi att vissa teman återkommer. Vi har kikat närmare på 4 teman som spelutvecklare älskar och du kan läsa mer om dem nedan.

Spel med böcker som tema

En snabb koll bland slots online med sökordet ”Book” ger oss ett imponerande resultat. Vi slutade räkna när vi nåt 70 stycken spel och bland de mest kända spelen med böcker i ser vi Book of Dead, Book of Oz, Book of Gods och Book of Ra (som dessutom finns i flera olika versioner).

Även om spelen har olika teman som forntida Egypten, sagovärlden Oz eller trollkarlar så är just boken i spelen så central att vi anser att den bör klassas som ett tema. Varför är just detta så poppis? Troligen på grund av just Book of Dead från Play´n GO som räknas som det populäraste spelet på svenska casinon och som toppar alla listor även utomlands! Andra vill rida på den framgångsvågen och spel skapas på löpande band med just bok som tema.

Vilda djur

Razor Shark med sina hajar, Mega Moolah bland vilda djur på den afrikanska savannen, Wolf Gold, Buffalo King och Great Rhino. Listan kan göras hur lång som helst om man kollar in slots med vilda djur som tema. Kikar vi på vilka av dem som klassas som topp-slots ser vi Mega Moolah rätt högt upp, vilket beror på möjligheten till jackpotvinster, och Pink Elephants 2 där vi får en kombination av vilda djur och humor.

Drakar och dinosaurier

Söker man på spel med ”Dragon” i namnet får man ett nästan lika imponerande antal som när man söker på spel med ”Book”. Just drakar är mycket populära och kanske är det tack vare att det går att skapa intressanta funktioner med hjälp av deras förmåga att spruta eld och flyga. Bland de mest populära spelen med drakar ser vi Dragon´s Fire och Dragon Kingdom.

Dinosaurier finns även de i överflöd bland slots på nätet. Många av dem har koppling till filmserien som startade med Jurassic Park från 1993. Även dinosaurier är tacksamma att ha med i slots då de kan löpa amok, kan äta varandra och lägga ägg som specialfunktioner. Dessutom bidrar de till en högre nivå av spänning.

Vampyrer

Vi avrundar med ett tema bland slots som ofta återkommer. Vampyrer! Med sina huggtänder och en touch av romantik, om än lite farlig, är vampyrer något som är både lockande och skrämmande. I slots på nätet får de ofta en mer romantisk ton och det är inte ofta vi får se dem sänka tänderna i halsen på någon.

Bland de slots med vampyrtema som är mest populära ser vi Immortal Romance (som också finns som en version med Mega Moolah jackpott) och Dracula som innehåller avancerade animationer som höjer nivån ytterligare. Blood Suckers och Blood Suckers 2 är två andra slots med vampyrer som svenska spelare ofta snurrar på. Här ska du jaga vampyrer och att lyckas köra en påle av trä genom hjärtat på dem kan ge extra vinster!